Министър Папазов: При първа възможност ще се преразгледат заплащанията в БДЖ

Министър Папазов: При първа възможност ще се преразгледат заплащанията в БДЖ
Министър Папазов награди служители от системата на БДЖ по повод Деня на железничаря и 125 години от създаването на Български държавни железници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При първа възможност ще се преразгледат заплащанията на служителите в БДЖ, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на среща с железничари по повод Деня на железничаря и 125 години от създаването на Български държавни железници, предава „Фокус“.

Много по-важно е в момента да решим въпроса въобще да се получават заплати. Съжалявам, че това е доведено до такава фаза. При първа възможност ще се преразгледат заплащанията. Това може да стане в малко по-дългосрочен период. Такива средства са предвидени в различните години”, посочи Папазов.

Той обясни, че първата стъпка, която трябва да се завърши, са преговорите с кредиторите.

Работим по важен проблем – това са ваучерите. Надяваме се с приемането на актуализацията на бюджета да бъде отпусната допълнителна сума, с която да настигнем плащанията на ваучерите. Поради неналичието на солидни средства в БДЖ не е било възможно да се закупят наведнъж всички ваучери. Направихме плащане за два месеца. Ще изчакаме решението за бюджета, за да може този въпрос да бъде решен”, уточни транспортният министър.

По-рано Петър Бунев, директор на железничарския синдикат към КНСБ, заяви: „Радвам се, че министърът каза, че няма да има съкращения. Доходите в БДЖ са замразени от 2008 г. Ние сме внесли проекти, заложили сме да компенсираме инфлацията и после да търсим увеличение”.

Младен Младенов, машинист от БДЖ, заяви, че не вярва на ръководството на министерството и БДЖ и показа на министъра съобщение за стари сделки на БДЖ от телефона си.

Министър Папазов награди служители от системата на БДЖ по повод Деня на железничаря и 125 години от създаването на Български държавни железници.

Златко Иванов, Ефрем Петров, Борислав Префуклийски, Иван Колибаров, Иван Манолов, Митко Димитров, Николай Миленов, Валентин Маринов, Борис Тодоров, Христо Давидков бяха част от имената на отличените служители в БДЖ.

#Данаил Папазов #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"