И такситата готвят протести - срещу новите правила за психотестовете

И такситата готвят протести - срещу новите правила за психотестовете
A A+ A++ A

Таксиджиите готвят протести през септември срещу новите правила за психотестовете, на които трябва да се подлагат превозвачите. За това съобщи в Пловдив председателят на Националната асоциация за защита на превозвачите Георги Ряпов, цитиран от БНР.

Таксиметровите шофьори в Пловдив са против това да се явяват всяка година на психотестове. Те не са съгласни и с идеята да подновяват удостоверенията си за превозвачи на три години. Обсъждането на новите мерки стана актуално след катастрофата на спирка на Цариградско шосе в София, при която впоследствие загинаха млада жена и дете.
По думите на Георги Ряпов шофьорите недоволстват срещу ежегодното явяване на психотестове, защото това ще ги натовари финансово.

„Досега беше така: При започване на работа, при искане на удостоверение за такси, водачът отива и се явява на психотест. Ние не сме против това нещо. Ние сме против всяка година да се провежда този психотест. Не може един човек, работил с години, нямащ нарушение, нито е бил пиян, нито е извършил някакво нарушение по тежко ПТП и така нататък, да бъде подлаган всяка година на такъв психотест, защо? Защото целта е да се събират пари, единствено и само това", смята Ряпов.

Според него е безсмислено превозвачите да полагат изпити на три години. Таксиджиите се обявяват и срещу пределната възраст от 10 години за таксиметровите автомобили.

„Не може 30-40-годишни автобуси да возят по 50 пътници, а за нас да има подобни ограничения", подчерта Георги Ряпом. По думите му критерият трябва да е техническата изправност, удостоверена с преглед. Ако исканията на таксиметровите шофьори не срещнат разбиране от институциите, следващия месец те се готвят да излязат на протест.

(По Стандартнюз)

#таксита #протести #психотестове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"