ЕК отчита до 774 % разлика в цените на мобилните телефонни услуги в отделните страни на ЕС

ЕК отчита до 774 % разлика в цените на мобилните телефонни услуги в отделните страни на ЕС
A A+ A++ A

Потребителите на мобилни телефони в Европейския съюз са изправени пред огромни разлики в цените на едни и същи услуги в отделните страни. Най-голяма е разликата в цената на националните телефонни обаждания в мобилната мрежа – разлика в размер на 774 % между Литва, страната с най-евтини обаждания, и Нидерландия, страната с най-скъпи разговори.

Тези разлики в цените не могат да бъдат обосновани с разлика в качеството на услугите, разлики в размера на разходите за предоставяне на услугата или с разликите в покупателната способност на потребителите в отделните страна, съобщава ЕК в свое комюнике.

Заместник-председателят на Европейската комисия Нели Крус заяви: „Както става ясно от тези данни, наличието на 28 национални телекомуникационни пазара в Европа днес не предоставя на потребителите ползите, които би им осигурил един общ пазар. От съществено значение е за целия ЕС да се напредва бързо по пътя към изграждане на един истински единен пазар и един наистина свързан континент.“ 

При други категории основни стоки и услуги на единния европейски пазар съществуват много по-малки разлики в цените. Така например литър мляко струва между 0,69 евро и 0,99 евро навсякъде в ЕС – разлика в цената от 43 %. При покупката на iPad например, разликата в цената е едва 11 % между отделните страни.

#ЕК #мобилни телефони #услуги #цени #разлики #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"