„Нова Броудкастинг Груп” обяви придобиването на „Дарик Нет”

„Нова Броудкастинг Груп” обяви придобиването на „Дарик Нет”
A A+ A++ A

„Нова Броудкастинг Груп” придоби 70% от „Дарик Нет” АД и така, след финализиране на сделката, ще стане собственик на всички сайтове, част от „Дарик Уеб”, както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната –  „Нетинфо” АД. Това съобщиха от компанията - купувач.

След приключване на процеса по придобиване, „Нова Броудкастинг Груп” ще се превърне в лидер на дигиталния медиен пазар в България. Активите на компанията ще включват популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg. Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

Това обединяване с изключително разнообразната гама от уебсайтове и мултимедийни платформи на „Дарик Уеб” и „Нетинфо” ще даде възможност на „Нова Броудкастинг Груп” да предложи на своите клиенти креативни и добре таргетирани рекламни решения.

„Тази сделка променя изцяло „Нова Броудкастинг Груп”. С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на „Дарик”, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп”.
Сделката се очаква да бъде финализирана в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

„Нова Броудкастинг Груп” е част от международната компания Modern Times Group (MTG), която оперира на четири континента. В България MTG управлява 9 тв канала - Nova, Diema, KinoNova, Diema Family, Nova Sport, TV1000, Viasat History, Viasat Explorer and Viasat Nature, както и списание Eva.

#Нова #Дарик #придобиване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай