Михаил Миков: Никой президент не е налагал вето върху Закона за бюджета

Михаил Миков: Никой президент не е налагал вето върху Закона за бюджета
Михаил Миков обясни, че онези, които не са доволни от отсъствието си в парламента, търсят пътища за предсрочни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако президентът наложи вето върху Закона за бюджета, това би могло да има сериозни отражения в развитието на отношенията между институциите в България, заяви председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков пред БНТ.

„Никой президент не си е позволявал да налага вето върху Закона за бюджета, макар че винаги е имало възражения. Президентът Първанов, когато бюджетът „Дянков” удряше тежко по социалния статус на българина, направи едно изявление, с което каза, че наистина заслужава да има вето, но абсолютното право на Министерски съвет е да определя политиката и да определя финансирането на политиката чрез Закона за бюджета”, коментира Миков.

Председателят на парламента обясни, че онези, които не са доволни от отсъствието си в парламента, търсят пътища за предсрочни избори.

"Има една друга опасност – дори утре да има предсрочни избори, някой друг, който не е доволен от изборния резултат, да вкара страната в перманентно напрежение, защото резултатът не го удовлетворява", допълни Миков.

Според него, трябва да се анализира и всеки да си дава сметка, че не може да има демокрация, без да има уважение в изборните резултати.

"Не може в цял свят 100-те дни да са минимум стандарт, в който едно правителство трябва да има шанс накъде тръгва, а само в България да има 10 дни”, каза председателят на Народното събрание.

#Михаил Миков #Миков #Народно събрание #Първанов #Дянков #вето #бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »