Дунав мост 2 е 70% готов

Дунав мост 2 е 70% готов
Строежът на втория мост над река Дунав е готов на 72%. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Строежът на втория мост над река Дунав е готов на 72%.

Договорът за изграждане на моста е изпълнен на 72%, а изграждането на прилежащата инфраструктура към моста на българска територия е реализирана на 88%, съобщават от испанската фирма и допълват, че за строителството е платена 86% от договорената сума, съобщи агенция "Фокус".

Започна монтажът на защитните елементи от удари на кораби при последния стълб от Дунав мост Видин-Калафат, съобщават от пресслужбата на фирмата-изпълнител на проекта
Общо по 19 двойки от защитните елементи ще бъдат монтирани при четирите колони на моста в плавателния участък на реката.

Елементите, всеки с тегло от 80 до 120 тона, се произвеждат в производствената база на фирмата-изпълнител в Свободна Безмитна зона - Видин.

Продължава и изграждането и на връхната ж.п конструкция на подстъпите към моста. Почти завършени са всички пътни и железопътни надлези, железопътното и пътно трасета.

Строителството е съсредоточено главно върху довършителни работи на сградите на Пътническа гара Видин и Нова гранична товарна гара, както и реконструкция на Тягова подстанция Видин и завършването на насипите за пътните и железопътни надлези, и монтажа на парапети на пътните платна.

За изпълненото строителство е платена 76,8% от договорената сума.

#Дунав мост 2 #Дунав #Видин-Калафат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници