Дипломатическа война между Мадрид и Лондон заради Гибралтар

Дипломатическа война между Мадрид и Лондон заради Гибралтар
A A+ A++ A

Великобритания е силно обезпокоена от изказването на министъра на външните работи на Испания Хосе Мануел Гарсия Маргало да засили контрола върху границата с Гибралтар. Испанският министър на външните работи каза преди дни, че обмисля налагане на такса в размер на 50 евро за преминаване на границата между Гибралтар и Испания, пише Стандартнюз.

Според Маргало приходите от таксата ще се използват за подпомагане на испанските рибари, които са загубили много от приходите си при увреждането на риболовните райони след построяването на изкуствен риф край бреговете на гибралтарската скала. Маргало добави, че могат да започнат и данъчни разследвания на имотите на хората в района.

Нарастването на напрежението между двете страни около проблема Гибралтар продължава вече няколко седмици. Миналата седмица британското външно ведомство извика испанския посланик за обяснения по въпроса със забавянето на границата с Гибралтар. Местните жители трябваше да чакат по няколко часа на опашка на границата заради допълнителни проверки, въведени от испанските гранични власти.

#Гибралтар #Мадрид #Лондон #такса #дипломати #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »