Доброволното здравно осигуряване поскъпва с 2% от есента

Доброволното здравно осигуряване поскъпва с 2% от есента
Според стария модел, фондовете, където пациентите заделяха допълнително пари за здраве, бяха освободени от 2% данък върху премиите. Снимка: www.mm-bulgaria.com
A A+ A++ A

Доброволното здравно осигуряване за гражданите ще излиза с 2% по-скъпо от септември. Причина за това е трансформирането на здравноосигурителните дружества в застрахователни, съобщи econ.bg, цитирайки в. „Стандарт“.

Според стария модел фондовете, където пациентите заделяха допълнително пари за здраве, бяха освободени от 2% данък върху премиите. След превръщането на дружествата в застрахователни това облекчение отпада автоматично.

От един от фондовете обясниха, че са имали обещание от бившия финансов министър увеличението с 2% да не важи за здравните осигуровки. До момента обаче от ведомството не са излезли с официален отговор по този въпрос.

В България с подобна дейност се занимават 19 дружества. Техните клиенти представляват 4% от здравноосигурените у нас, или 200 хил. души.

Фондовете, които искат да продължат да застраховат пациентите, трябва да се пререгистрират като застрахователи до 7 август.

#здравноосигурителни #министър #осигуровки #пациенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"