Летище „Хийтроу“ въвежда засилени мерки за сигурност

Летище „Хийтроу“ въвежда засилени мерки за сигурност
Засилен контрол върху пътниците на американските авиокомпании и багажите им въвеждат от понеделник служителите на лондонското летище „Хийтроу”. Снимка: gradat.bg
A A+ A++ A

Засилен контрол върху пътниците на американските авиокомпании и багажите им въвеждат от понеделник служителите на лондонското летище „Хийтроу”. Мярката е валидна за всички полети до Северна Америка, предаде БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.

Според информация на Би Би Си мерките са поискани от американските власти, след като разузнаването засече данни, че терористичната мрежа „Ал Кайда” вероятно подготвя нападения срещу САЩ и други западни държави. Засечено е значително активизиране на обмена на послания в интернет между установени и заподозрени терористи.

Според получената от специалните служби информация „това е най-сериозната заплаха през последните няколко години" и напомня за „случилото се в навечерието на 11 септември 2001 г.”

Както стана известно по-късно в неделя, САЩ ще продължат до 10 август срока за временно затваряне на свои дипломатически мисии в Близкия изток и Африка.

#контрол #власти #държави #терористи #служби #заплаха #мисии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"