„Сън": Брутален български гангстер арестуван в Англия

„Сън": Брутален български гангстер арестуван в Англия
Снимка: thesun.co.uk
A A+ A++ A

от The Sun; превод: БГНЕС

Брутално жесток български гангстер, познат с навиците си да реже ушите и пръстите на жертвите си, е бил арестуван в Англия след сигнал, подаден от вестник "Сън".

43-годишният Тихомир Георгиев, подозиран в убийство - е в списъка с най-издирваните престъпници на "Интерпол", след като избяга от процес в България.

Полицаи от Отдела за екстрадиция на Скотланд Ярд обаче успяха да открият Георгиев в боксов салон и да го арестуват след сигнал на английския вестник.

Георгиев е един от най-издирваните престъпници в света, а в момента на нахлуването на полицаите все още е бил с къси гащета и боксови ленти.

Бруталният гангстер, подозиран в няколко убийства, е в списъка с "най-търсените" на "Интерпол", след като избяга от процес в България, докато бе пуснат в гаранция.

Георгиев има репутацията на човек, който реже ушите и пръстите на враговете си. Той е бивш доверени на Златомир Иванов - Златко Баретата, а в подземният свят е известен като Тишо Боксьора.

Именно той е бил част от банда гангстери, оперираща в София през 2010 година. Георгиев се опита да избегне обвинения, свидетелствайки срещу Златко баретата и призна как е убивал противникови наркодилъри за шефа си.

Той е подозиран и за убийството на един от собствените си дилъри, който не се е подчинил на заповед. Но Георгиев е нарушил гаранцията си и е напуснал България преди края на процеса.
В Лондон той е живял трудно в продължение на месеци, преди собственикът на боксов салон в Бермондси да го съжали и да го вземе под крилото си.

Бе да знае за миналото на Георгиев, Джон Рууни - младши, му дал стая за спане и му е позволил да тренира и да се боксира с останалите посетители на салона.

На 7 декември, Георгиев дори е получил пари, за да се боксира в състезание в лондонския нощен клуб "Министър ъф Саунд".

Гангстерът е бил на постера на турнира с боксовото си име Тишо. Журналист от "Сън" откри самия Георгиев на телефона в боксовия салон, представяйки се за човек, който иска да започне да тренира в залата.

"Много добър салон. И аз се боксирам тук, аз съм силен", казал гангстерът на развален английски.

Скотланд Ярд пък вече потвърди, че мъж на 43 години е бил арестуван за убийство, извършено в България и в момента е в ареста на лондонското полицейско управление.

Арестът на българина ще бъде приет добре и от властите в родината му. Полицията иззе наркотици, ножове и огнестрелни оръжия, когато щурмува бандата на Иванов.

"Той бе бездомен и ме помоли да се изкъпе вкъщи. Това се случи през ноември. Жена ми е българка и просто му помогнахме. Не знаех кой, не ни каза, че е издирван. Не приличаше на такъв", сподели слисаният г-н Рууни, дал подслон на бандита.

#Тихомир Георгиев #Скотланд Ярд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"