Доброволци ще пътуват еднопосочно до Марс през 2023 г.

Доброволци ще пътуват еднопосочно до Марс през 2023 г.
Първите ентусиазирани доброволци, готови да осъществят еднопосочен полет до Марс, се събраха във Вашингтон. Снимка:fresh-science.com
A A+ A++ A

Първите ентусиазирани доброволци, готови да осъществят еднопосочен полет до Марс, се събраха във Вашингтон, за да присъстват на презентация на бъдещата им мисия, съобщи Франс прес. Около 40 души, дошли от всички части на САЩ и Канада, изслушаха в аулата на университета "Джордж Вашингтон" обясненията на Бас Лансдорп, съосновател и генерален директор на "Mars One". Това е холандско дружество с нетърговска цел, което от април набира кандидатури за еднопосочен полет до Червената планета през 2023 г.

"Установяването на постоянна колония на Марс изключва завръщането на Земята. Това може би звучи странно, но не трябва да забравяме, че в историята на нашата планета много хора са тръгвали да я изследват, като са напускали за дълго семействата си. Следващият най-логичен етап е Марс",посочиха експерти.

От дружеството съобщиха през април, че 4 първи доброволци трябва да кацнат на Марс през 2023 г. след 7-седмичен полет. Нови екипажи ще бъдат изпращани на всеки две години след тази дата.

Първата мисия ще струва 6 млрд. долара.

Над 78 хил. души са кандидатите за еднопосочно пътуване до Марс, за да създадат там постоянна колония, припомня агенцията. Досега молби са получени от над 120 страни, като повечето от тях - над 17 хил., са от САЩ.

#Марс #САЩ #молби #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"