Ж. Желев: Без партиите няма демокрация

Ж. Желев: Без партиите няма демокрация
Според Желев, "протестиращите също трябва да изберат свои представители - кадърни и умни хора, почтени". Снимка:burgas-reporter.com
A A+ A++ A

“Далеч съм от мисълта да отричам партиите. Без тях няма демокрация”, казва първият президент на България Желю Желев пред в. "24 часа" в отговор на въпрос какво мисли за това, че много хора отричат партиите и дали можем без тях.

"Многопартийната система представлява политическа инфраструктура на демокрацията. Както държавните демократични институции представляват институционалната инфраструктура", каза още Желев. Той се обявява за създаване на широко коалиционно правителство по подобие на това на Димитър Попов.

На въпроса "ако сравним правителството на Димитър Попов с едно подобно правителство днес, кои са двете основни задачи, които трябва да реши", Желев отговари, че това е въпрос за по-сериозно обмисляне. По думите му, може да не са две, може и да са три, четири.

Според Желев, "протестиращите също трябва да изберат свои представители - кадърни и умни хора, почтени, но, да има и представители и на тези, които започнаха протестите още през месец февруари, макар те да бяха още доста мътни протести", каза още президентът Желев.

#Жельо Желев #Димитър Попов #инфраструктура #протести #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници