ВАС отхвърли искане на отстранен от ВСС апелативен прокурор

ВАС отхвърли искане на отстранен от ВСС апелативен прокурор
A A+ A++ A

Върховният административен съд на Република България - Шесто отделение, не уважи искането на Емил Христов от гр. Бургас за спиране изпълнението на Решение по Протокол № 29/18.07.2013 г. на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

На основание чл. 230, ал. 2 от ЗСВ Висшият съдебен съвет бе отстранил временно от длъжност прокурора в Апелативна прокуратура - гр. Бургас, и административен ръководител на тази прокуратура до приключване на досъдебно производство № 6-С/2013 г. по описа на Специализирано звено „Противодействие на корупцията и финансово-данъчните измами“ при СГП.

Като отказва да спре изпълнението на решението на ВСС, съставът на ВАС се мотивирал, че допуснатото предварително изпълнение на административен акт по силата на отделен закон може да бъде спряно от съда по искане на оспорващия, ако то би могло да причини на оспорващия значителна или трудно поправима вреда.

В частната жалба на отстранения прокурор няма съображения и не се ангажират доказателства, които да очертават настъпването на значителна или трудно поправима вреда, които да налагат спиране на предварителното изпълнение на оспореното решение. В конкретния случай не са налице предвидените в Административнопроцесуалния кодекс предпоставки за спиране изпълнението на административния акт

Определението може да се обжалва с частна жалба пред 5-членен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщението до страните за изготвянето му.

#ВАС #ВСС #апелативен прокурор #Емил Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници