Патриарх Неофит разтревожен за ситуацията в страната

Патриарх Неофит разтревожен за ситуацията в страната
A A+ A++ A

Трудно е да се дадат рецепти как ситуацията у нас може да се умиротвори, трудно е да се каже как затрудненията ще се преодолеят, както и в каква степен и в какъв срок. Това заяви българският патриарх и софийски митрополит Неофит, който определи като тревожно мнението си за ситуацията в страната и ежедневните протестни действия, предаде Дарик.

Негово Светейшество поясни, че всеки ден се отправят молитви към Бога да бъде милостив към нашите затруднения, които били голямо изпитание за всички.

„Доколкото е необходимо да се молим за успеха на нашия народ, това го правим при всяка служба и при всяко молитвено бдение. Продължаваме да се стремим да вършим неща, които успокояват хората и ги даряват с надеждата за преуспяване в живота".

Днес патриархът освети храм „Св. Георги Софийски Най-нови", в двора на Александровската болница, където според преданието светецът, дал името на църквата, е заловен от турските власти през 1530-а година. Идеята за болничния параклис тази година навършила един век, обясни гастроентерологът д-р Камен Данов, който е и член на настоятелството на храма: „1913 се ражда идеята. След серия от пожари в Александровската болница се стига до извода, че трябва да има храм в най-старото университетско лечебно заведение в страната".

Съществуват данни, че мястото на болницата е избрано именно заради почитта към светеца. Храмът ще бъде отворен всеки работен ден от 11,30 до 15,30 часа.

#патриарх Неофит #протести #Надежда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"