Обилен сняг в Западна България

Обилен сняг в Западна България
A A+ A++ A

Силен снеговалеж в Западна България доведе до ограничения в движението.

В София вали силен сняг, като снеговалежът започна през нощта. От общината съобщиха, че се извършва трета обработка на пътните платна със смеси против заледяване и избутване на снежна маса, по които са движи масовият градски транспорт.

Поради продължаващия обилен снеговалеж и навявания усилията на екипите са насочени приоритетно към почистване на улиците, по които се движи градският транспорт. Машините ще продължат своята работа и във времето със засилен трафик след 09.00 ч., за което общината моли гражданите за разбиране. Водачите да излизат на пътя само с изправни и оборудвани за зимни условия автомобили, както и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.

В Благоевград вали обилен сняг. Снежната покривка е около 2 см. По-голямата част от тротоарите и главните улици са непочистени и неопесъчени. Температурата на въздуха е минус 2 градуса. Към този час трафикът в града е слаб. Очаква се в по-късните часове движението да стане по-интензивно.

Дъжд вали в областите Монтана, Ловеч, в района на Дупница. Сняг превалява на проходите Петрохан и Превала, в област Перник, в района на Кюстендил и Берковица.
Намалена поради мъгла е видимостта до 50 м в района на Твърдица, до 100 м в района на Мъглиж, Гурково и Павел баня.

Заради обилните снеговалежи, в областите Смолян, София и Благоевград, са въведени ограничения за движението.

Спрени са всички товарни автомобили по автомагистралите ”Хемус” и „Люлин”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ограничението ще остане, докато магистралите бъдат почистени от снега. Действията са съгласувани с Агенция „Пътна инфраструктура”. Леките коли и автобуси се движат нормално.

На територията на област София периодично ще се спира движението на товарни моторни превозни средства по автомагистрала „Хемус” за почистване на пътната настилка. Периодично ще се спира движението по автомагистрала "Люлин", също за почистване. На територията на община Самоков всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги.

През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.
Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
По Път I - 6 "Кюстендил - Гюешево" в участъка Жиленци - Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
Поради обилните снеговалежи над страната и възможни навявания и заледявания, гражданите да се отправят на път подготвени за движение при зимни условия и при неотложни случаи.

#сняг #снеговалеж #София #Благоевград #магистрала Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"