Разследват смъртта на лишен от свобода в Софийския затвор

Разследват смъртта на лишен от свобода в Софийския затвор
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила разследването на досъдебно производство, касаещо смърт на лишен от свобода, на екип от следователи от Отдел следствен при СГП (ОС-СГП). Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Основание за възлагането му на Отдел следствен при СГП е чл. 194, ал. 1, т. 4 НПК (фактическа и правна сложност).

На 25 юли 2013 г., в килия на затвора в гр. София е констатирана смъртта на лишения от свобода Иван Тонев. На 29 юли 2013 г. делото е докладвано в СГП по компетентност. С постановление от същата дата прокурор от СГП приема по компетентност материалите по делото с оглед събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 НК (убийство).

Предстои изясняване на фактическата обстановка на случилото се с цел установяване на извършителите и прецизиране на правната квалификация на деянието. Във връзка с това към момента са предприети активни действия по разследването на територията на затвора в гр. София от екип от прокурори и следователи.

#прокуратура #софийски затвор #смърт #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници