Заека още 20 дни в психиатрията

Заека още 20 дни в психиатрията
Марио Любенов, по прякор Заека, вече е официално обвинен за отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Марио Любенов, по прякор Заека, вече е официално обвинен за отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, но ще прекара още 20 дни в психиатрията.

В момента Пернишкият окръжен съд решава дали да го остави за постоянно в ареста, предаде БНР.

Преценявайки искането на прокуратурата, съдът ще трябва да се съобрази с решението на друг съдебен състав от по-рано днес, който удължи с 20 дни престоя на Любенов в психиатрията в София, за да се установи дали страда от шизофрения.

Днес стана ясно, че от средата на декември Стойчо Стоев е станал интересен за разследващите. През януари той посочва като свой съучастник Марио Любенов.

Тогава Любенов е изваден за 24 часа от клиниката. Какво обаче е казал пред разследващите за убийството, от прокуратурата отказаха да съобщят.

Казаха обаче от какво е починала Мирослава – от задушаване и категорично отрекоха тя да е била изнасилена. Относно това можело ли е Мирослава да бъде спасена, окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов заяви:

Решението за убийството на Мирослава е взето още към момента на нейното отвличане. Целта е и откуп, но като краен резултат е и това нещо.

Основната цел в един значителен период от време да не се дава гласност, че има отвличане, е именно с цел запазване живота и здравето на похитените лица.

Все пак, ГДБОП има вече набран опит във връзка с документиране на престъпна дейност на такива лица, така че в Перник това е първото отвличане с такъв край, съответно искане на конкретна сума.

Марио Любенов остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава, няма трето замесено лице, твърдят от прокуратурата.

Що се отнася до Стойчо Стоев, той така и не успява от свидетел да стане обвиняем заради това, че се самоубива. Затова също има разследване, по повод на което прокурор Найденов разказа:

Стойчо Стоев е осигурил достъп до жилището си, деактивирана е алармата от него, получил се е някакъв технически проблем и тази аларма не е била изключена от първия път и се е наложило прекъсване на токово захранване, което е дало възможност на Стойчо Стоев да се покачи на един стол и да прекъсне жиците, тъй като той е знаел кои са. Отпред са били поставени белезниците на Стойчо Стоев през цялото време.

В кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов нито потвърди, нито отрече, че има трети задържан за убийството, както и кой е Краси Полицая и дали е работил в системата на МВР. Процесуално следствените действия продължават, отговори Цветанов.

#психиатрия #Мирослава #убийство #съд #обвинение #Заека #Марио Любенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »