Калин Каменов: Уволнението ми е проява на политически реваншизъм

Калин Каменов: Уволнението ми е проява на политически реваншизъм
Калин Каменов заяви, че е поредният политически уволнен представител на изпълнителната власт. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Аз съм поредният политически уволнен представител в рамките на изпълнителната власт, това е поредната проява на политически реваншизъм от страна на управляващата в момента коалиция“, заяви в кулоарите на парламента Калин Каменов, съобщи БТА.

Преди ден той беше освободен от поста председател на Агенцията за закрила на детето. Каменов отбеляза, че е бил уволнен без обяснение и мотиви, но не планира да оспорва, защото не иска да е част от това, по думите му, компрометирано правителство.

„Изключително притеснително е, защото бях отстранен без каквито и да е причини - дали поради пропуски в работата, или за несправяне“, посочи Каменов и добави, че председателят на парламентарната комисия за младежта Христо Монов от БСП му е казал, че независимо дали е начело на Агенцията, или не, трябва да се яви на изслушване, защото го чака разследване от прокуратурата.

Според Каменов от два месеца няма орган, министър, вицепремиер, който да отговаря за деинституционализацията на децата, и предупреди, че има реална опасност България да връща европейски средства.

#Калин Каменов #БСП #Христо Монов #уволнен #прокуратурата #опасност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"