Строежът на „Южен поток“ започва през декември

Строежът на „Южен поток“ започва през декември
„Газпром“ ще започне строежа на газопровода „Южен поток“ през декември 2012 г. Снимка: neftegaz.ru
A A+ A++ A

„Газпром“ ще започне строежа на газопровода „Южен поток“ през декември 2012 г., а не през 2013 г.

Руският газов гигант „Газпром“ ще започне строителството на газопровода „Южен поток“, който трябва да доставя руски газ за ЕС през Черно море, през декември 2012 г., а не през 2013 г., както беше обявено първоначално, съобщи самата компания, предаде БГНЕС, позовавайки се на руски медии.

„Съгласно указа на руския премиер Владимир Путин беше решено да ускорим значително началото на реализацията на проекта“, съобщи компанията в комюнике. На 30 декември Путин изиска ускоряване на работата по проекта.

„Създадохме подборен план от мерки, които да позволят стартирането на строителството на газопровода „Южен поток“ не през 2013 г., както беше предвидено, а през декември 2012 г.“, съобщи руският газов гигант.

Газопроводът, който ще е дълъг 3600 км, трябва да доставя руски газ на Западна Европа, най-вече на Гърция и Италия, през Черно море и Балканския полуостров. Той ще позволи на Русия да заобиколи Украйна, основната транзитна страна. Спорове между Москва и Киев доведоха до временно прекратяване на доставките към страните от ЕС.

#строеж #газопровод #премиер на Русия #Владимир Путин #„Газпром“ #„Южен поток“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"