Борисов: Ако внесат точка за пари за електронно правителство, тичам към трибуната да ги подкрепя

Борисов: Ако внесат точка за пари за електронно правителство, тичам към трибуната да ги подкрепя
„Техните мерки са такива, че нищо няма да се случи вследствие на тези пари, които ще се похарчат“, коментира бившият премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако правителството внесе точка за 300-400 млн. лева за електронно правителство, ще тичам на трибуната да го подкрепя, защото този заем след 2-3 години ще се мултиплицира така, че всеки българин да е доволен от него“, заяви в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предава „Фокус“.

Ако вземат заем за инфраструктурата, с две ръце ще ги подкрепя, защото тази инфраструктура утре ще докара инвеститори, ще докара бизнес, ще открие работни места“, посочи Борисов.

Техните мерки са такива, че нищо няма да се случи вследствие на тези пари, които ще се похарчат“, коментира бившият премиер.

Неслучайно им напомням какво са говорили. Тогава говореха за контрабанда, сега трябва да отговорят - защо не събират парите от този минимум, който го има във всички страни на ЕС? В статистиката на всички държави има един минимум, който изтича. Да видим как ще ги съберат. Минаха три месеца, ще минат още шест и тогава ще ги питаме защо си говорим тези глупости“, каза Борисов и посочи, че „в същото време парламентът е мястото, където хората трябва да чуят логично обяснение на нещата, които се случват“.

Това, че разбирам проблемите, че е най-тежката финансова икономическа криза, че икономиката в Европа не работи, че младежката безработица минава катастрофални размери в основните страни на ЕС – това са обективни факти, които се виждат. Ние сме длъжни да ги отчитаме. Аз не съм човек, който може да говори като тях и да казва на бялото черно. Опитвам се да ги накарам да мислят по-трезво“, каза Бойко Борисов.

На въпрос дали ще приветства президента, ако наложи вето върху актуализацията, Борисов отговори: „Имам си достатъчно ангажименти, за да коментирам каквото и да било, свързано с други институции или хора“.

#Бойко Борисов #инфраструктура #електронно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"