Станишев обеща подкрепа на Плевнелиев

Станишев обеща подкрепа на Плевнелиев
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че ако Плевнелиев „работи за националните цели“, левицата ще го подкрепи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че ако Плевнелиев „работи за националните цели“, левицата ще го подкрепи.

„Ако президентът Росен Плевнелиев има волята, желанието, намерението действително да работи за национални цели, то той в лицето на водещата опозиционна политическа сила ще намери партньор“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който представи в пленарната зала декларация на левицата, предаде Дарик.

По думите му причината е, че социалистите нееднократно са посочвали, че действията на парче на сегашното правителство водят страната в задънена улица.

Ако искаме да достигнем до високите цели, които набеляза пред парламента при полагането на клетвата новоизбраният президент, действията трябва да започнат сега, а не след като падне от власт правителството на ГЕРБ, допълни Станишев.

Лидерът на БСП коментира още, че европейският договор за финансова стабилност трябва да бъде тема на Консултативния съвет за национална сигурност. Дали ще има волята, силата, капацитета президентът Плевнелиев да го реализира, времето ще покаже, допълни Станишев.

#Сергей Станишев #Станишев #БСП #Росен Плевнелиев #Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »