Липса на концентрация – открийте причините

Липса на концентрация – открийте причините
A A+ A++ A

Липсва ви концентрация, не можете да работите добре, защото не можете да се съсредоточите? Започвате да четете книга, а едва прочитате една страница, защото мисълта ви се рее? Вижте най-честите причини за подобно състояние:

  • Социалните мрежи. Напоследък са много набеждавани в какви ли не злини, но е факт, че това не е безпричинно. Много хора са пристрастени към тях и дори не го осъзнават. Опитайте се да намалите времето пред компютъра, особено в социалните мрежи. Насладете се на живия контакт с хората.
  • Електронната ви поща е препълнена, имате около милион задължения, които чакат само и единствено вас. Стресът е един от основните врагове на добрата концентрация.
  • Мобилният ви телефон. Често сме обсебени от него, разговори, съобщения, интернет, музика... Той звъни всеки 10 минути по различен повод, при това положение е трудно да се концентрирате.
  • Правите няколко неща едновременно и не се концентрирате истински в нито едно. Нямате време, а и не искате да чуете за губене на време. Дори сте по-скоро пристрастени към тази програма.
  • Лични проблеми – скандал с половинката, детето има проблеми в училище, леля ви е болна, а малкото чака да бъде взето от градина. Така не е лесно да се направи годишен отчет...
  • Биологични нужди – недоспиване, глад, жажда. Понякога толкова сме стресирани да приключим нещо в определен срок, че не ни остава време да помислим за себе си. Ако от половин час си мислите само за порция спагети, може би е време за обедна почивка.
  • Депресия. Тя за жалост също може да бъде причина за по-ниска работоспособност и понижена концентрация.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"