Легия „Раковски“: Политиката на Аню Ангелов доведе армията до криза

Легия „Раковски“: Политиката на Аню Ангелов доведе армията до криза
Според Легия „Раковски“ министър Аню Ангелов е съсипал армията. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

„Политиката на бившия военен министър Аню Ангелов е довела българската армия до невъзможност да изпълнява задълженията си“, заяви председателят на Българската офицерска легия „Раковски“ майор Иван Милов, който е убеден, че връзката между армията и народа e умишлено прекъсната, съобщи dariknews.bg.

Според Милов, ако МО не прекрати сега стария изпитан римски принцип, по който ръководи - „Разделяй и владей“, след известно време армията ни ще бъде погребана. От легията отново си задават въпроса откъде се появи „това неистово желание на тогавашните управляващи да унищожат военното поделение във Враца“?

От легия „Раковски“ поясниха, че приветстват желанието на сегашните управляващи да възстановят поделението, макар и в съкратен състав. „Адмирираме спиране на съкращенията във въоръжените сили, ще гледаме изкъсо това нещо да не се промени и отново да се задълбае към съкращаване“, коментира още председателят на легията майор Милов.

Според офицера, за да се подобри състоянието на армията, трябва да се направят две основни неща.

„Необходимо е да се направи цялостен преглед на моментното състояние, изработване на нов план за развитие на въоръжените сили, приет с консенсус от всички политически партии. Всички политически партии да не си въртят политиката по отношение на Министерство на отбраната през следващите 10, дори 20 години“, заяви майор Милов.

#Аню Ангелов #Иван Милов #Армията #състояние #състав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »