Грешка в листите оставя евродепутата Антония Първанова без глас на местните избори

Грешка в листите оставя евродепутата Антония Първанова без глас на местните избори
Евродепутатът Антония Първанова остава без възможност да гласува на местните избори поради грешка в системата на МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският депутат от Алианса на либералите и демократите на Европарламента е била извадена от избирателните листи за местните избори в София с мотива, че настоящият й адрес е във Великобритания, съобщиха от пресслужбата на Първанова.

При справка с избирателните листи, евродепутатката установила, че избирателните й права за участие в местните избори за кмет на София са били отнети. Обяснението било, че е била допусната грешка в системата на МВР, като постоянният й адрес е за последните 6 месеца е бил във Великобритания.

Според Първанова случилото се е истински парадокс, тъй като тя никога не е живяла там и няма представа от къде вътрешното министерство разполага с подобна информация.

В съобщението се уточнява, че през последните години постоянният адрес на депутата от европейските либерали е в София, район Изгрев, като тя е гласувала на изборите през 2007 и 2009 г., а през 2007 г. дори се е кандидатирала за кмет.

Куриозният случай с Антония Първанова идва като кулминация на многобройните оплаквания от страна на българи в чужбина, според които дипломатическите представителства на страната създават всевъзможни пречки за тези, решили да упражнят правото си на глас на президентските избори на 23-и октомври.

Български граждани, живеещи извън страната, дори заплашиха да започнат протести в посолствата и консулствата на България в чужбина.

#Антония Първанова #местни избори #избори 2011 #евродепутат #българи в чужбина #София #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »