Данаил Папазов: БДЖ „Пътнически превози“ може и да бъде продадено

Данаил Папазов: БДЖ „Пътнически превози“ може и да бъде продадено
Министър Папазов каза, че е привърженик на идеята дружествата публично-държавна собственост да бъдат дадени на концесия или да бъдат продадени. Снимка:www.mtitc.government.bg
A A+ A++ A

„Възможността БДЖ „Пътнически превози“ да бъде отдадено на концесия или да бъде приватизирано не е изключена“, заяви транспортният министър Данаил Папазов пред TV7, цитирана от econ.bg.

Папазов каза, че е привърженик на идеята дружествата публично-държавна собственост да бъдат дадени на концесия или да бъдат продадени. Приватизацията на железниците обаче не можела да се случи сега. Първо трябвало да се стабилизира БДЖ.

Министърът коментира, че дружеството е в изключително тежко състояние, то е било по-сериозно, отколкото е очаквал, преди да стане министър. В момента общите задължения на холдинга са 700 млн. лева, като 175 млн. от тях са просрочени.

„В момента не говорим за оздравяването на дружеството, а за спасяването му“, допълни Папазов. Стана ясно, че работната група между транспортното и финансовото ведомство обмисля различни варианти за покриването на заемите на холдинга.

Предстои и среща с кредиторите през септември, на която вероятно ще присъства и финансовият министър. Според транспортния министър, продажбата на имоти на железниците е неизбежна.

Цялата недвижима собственост може да покрие дълговете към Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

#Данаил Папазов #дружество #Холдинг #собственост #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"