9042-ма са кандидат-висшистите в СУ, повечето избират „Психология“

9042-ма са кандидат-висшистите в СУ, повечето избират „Психология“
Най-много са кандидатите за СУ „Св. Кл. Охридски“, посочили като първо желание специалността „Психология“. Снимка: freshnewsbg.com
A A+ A++ A

9042 са кандидатите, подали документи за прием в СУ „Св. Кл. Охридски“. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалността „Психология“, съобщи БГНЕС.

На второ и трето място са специалностите „Право“ и „Софтуерно инженерство“, следвани от „Компютърни науки“, „Медицина“, „Публична администрация“, „Английска филология“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Фармация“ и „Журналистика“.

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в най-старото ни висше училище за учебната 2013/2014 г. беше обявен във вторник. В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа.

Резултатите от третото класиране са окончателни, съобщават от СУ.

4994 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите: „Скандинавистика“, „Квантова и космическа физика“, „Туризъм“, „Право“, „Музика“, „География“ (задочно обучение), „Журналистика“, „Софтуерно инженерство“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Кореистика“, „Японистика“ и „Китаистика“.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 31 юли – 2 август 2013 г.

#психология #специалност #класиране #СУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"