Ръст от 4,5% на чуждестранните туристи у нас

Ръст от 4,5% на чуждестранните туристи у нас
От българите, които излизат в чужбина, най-търсените като дестинация са Гърция и Турция. Снимка: m.econ.bg
A A+ A++ A

„В България има ръст от 4,5% при посещенията на чуждестранни туристи в сравнение с миналата година“, каза в интервю за агенция „Фокус“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му през месеците юли, август, септември се очакват над 3,5 млн. чуждестранни туристи на територията на страната, а от България да излязат 1,2 млн. в чужбина. Според Драганов към момента са трудни записванията за почивки за онези, които не са го направили предварително и искат да направят пътувания в последния момент.

Те трябва да се съобразят с това, което в момента се предлага като свободно. 3,8 млн. българи са избрали да почиват в страната.

„От българите, които излизат в чужбина, най-търсените като дестинация са Гърция и Турция. Броят туристи, които изпращаме в Румъния, е равен на броя пътуващи в Германия и Франция“, посочи Румен Драганов и добави, че голям интерес има и към Скандинавските страни.

Стана ясно, че известна част от българите пътуват по круизни маршрути, но техният брой, независимо че е малък, като съотношения се увеличава от година на година. Общо за август се очаква над 400 000 българи да прекарат почивките си в чужбина.

#Румен Драганов #чужбина #Гърция #Турция #Франция #Германия #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници