Вигенин отговори на bTV

Вигенин отговори на bTV
Писмото е изпратено от Дирекция “Информация и ситуационен център” към Министерство на външните работи с дата 30 юли 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър Кристиан Вигенин отговори на призива на бТВ „Новините“ да се извини за коментар по повод отразяването на протеста в неделя.

Oтговорът на министъра на външните работи е:

„Уважаема госпожо Ризова,

Като гражданин и политик, аз неизменно съм отстоявал правото на медиите да информират свободно и обективно българското общество. Тази свобода е ценна не само за журналистите и медиите, но и за гражданите, които също имат право да изразяват своето мнение, без то да е задължително прието от всички.

С голяма изненада разбирам, че краткият текст, който публикувах на личната си страница в социалната мрежа, предизвиква толкова остра реакция от страна на бТВ. Искам да Ви уверя, че по никакъв начин не съм отправял, нито съм имал намерение да отправям каквито и да било квалификации по адрес на една уважавана от мен медия. Надявам се няма да отречете, че във въпросната новинарска емисия наистина бяха използвани архивни кадри, с които бяха представени развитието и масовостта на протеста. Никъде не съм споменавал обаче, че става дума за фалшифициране на информация или че бТВ манипулира зрителите си.

Бих искал да изкажа своето съжаление, ако думите ми са били възприети като съмнение в професионализма на работещите в бТВ, който аз безспорно ценя.

С уважение,
Кристиан Вигенин, министър на външните работи”.

Писмото е изпратено от Дирекция “Информация и ситуационен център” към Министерство на външните работи с дата 30 юли 2013 г.

#Кристиан Вигенин #бТВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"