Централната банка на Кипър орязва влоговете над 100 хил. евро с 47,5%

Централната банка на Кипър орязва влоговете над 100 хил. евро с 47,5%
За да получи заем от 10 млрд. долара, Кипър бе принуден да се съгласи с драстично орязване в банковия сектор, като ликвидира втория си трезор Лаики и преструктурира Банк ъв Сайпръс, орязвайки банковите депозити над 100 хил. евро. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Централната банка на Кипър одобри орязването с 47,5% на влоговете над 100 хил. евро в най-големия трезор в страната Банк ъв Сайпръс, което е част от европейския спасителен план, съобщи в понеделник правителството в Никозия, предава БГНЕС.

“Определеният от Централната банка окончателен процент... е на ниво 47,5”, заяви в комюнике заместник-говорителят на правителството Викторас Пападопулос.

Тридесетчленна делегация на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд се намира в момента на средиземноморския остров, за да провери дали изпадналата в тежка рецесия държава изпълнява целите, набелязани от тройката международни кредитори в рамките на подписания през март спасителен план.

За да получи заем от 10 млрд. долара, Кипър бе принуден да се съгласи с драстично орязване в банковия сектор, като ликвидира втория си трезор Лаики и преструктурира Банк ъв Сайпръс, орязвайки банковите депозити над 100 хил. евро.

#влогове #Европейска централна банка #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"