bTV иска извинение от Кристиан Вигенин

bTV иска извинение от Кристиан Вигенин
A A+ A++ A

Писмо с молба за извинение изпращат bTV Новините в лицето на Люба Ризова – директор „Новини и актуални предавания”, до външния министър Кристиан Вигенин. Причината е статус на Вигенин във Фейсбук, в който твърди, че медията манипулира своята аудитория с архивни кадри, предаде bTV.

„Днес броят на протестиращите срещу кабинета и на подкрепящите го пред НДК се изравни, на бТВ даже им се наложи да ползват архивни кадри. Време е емоциите да минат на заден план, да седнем на сериозен разговор с представители на протеста и да обсъдим как да приложим разумните искания”, написа на личната си страница в неделя външният министър.

Публикуваме пълния текст на писмото, адресирано до Кристиан Вигенин:

„Уважаеми господин Вигенин,

С изключително недоумение прочетох поста Ви от снощи, в който Вие сте написали невярно твърдение по адрес на телевизия бТВ. Категорично декларирам, че в новинарските емисии никога не са използвани архивни кадри за „покритие„ на протести, „контрапротести„ или за каквото и да било актуално събитие от съответния ден. А, когато използваме архивни кадри, отбелязваме изрично този факт. Ако Вашето зрителско становище Ви се е сторило остроумно, за да го споделяте в социалната мрежа, то в качеството Ви на министър на външните работи би трябвало да се въздържате да нападате една частна независима медия с милионна аудитория като внушавате лъжи за нея.

От името на телевизията очаквам публично да се извините за твърдението, че бТВ манипулира своята аудитория с архивни кадри.

С уважение,

Люба Ризова 
Директор „Новини и актуални предавания”, bTV Медиа Груп”.

#Вигенин #Фейсбук #бТВ #новини #протест #контрапротест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »