Кметът на Симитли: Не искам „Ораново” да се закрива, но и не искам да сее смърт

Кметът на Симитли: Не искам „Ораново” да се закрива, но и не искам да сее смърт
Кметът на Симитли, Апостол Апостолов е убеден, че ще има наказани за трагичния инцидент. Снимка: Община Симитли.
A A+ A++ A

“Не искам мина „Ораново” да се закрива, но искам там да спре да се сее смърт. Предпочитам миньорите да са живи и да ме мразят, отколкото да са мъртви и да ме обичат и мисля, че това би било желанието на всеки нормален човек” каза пред Радио "Фокус" - Пирин кметът на Симитли, Апостол Апостолов по повод инцидента в рудника, който отне живота на Христо Младенов и Асен Стойнев, а двамата им колеги Иван Лазаров и Николай Михайлов остават в неизвестност вече 12-ти ден.

Апостолов обясни, че няма пряк допир до рудник „Ораново”, но след като продължават да се случват трагедии, нещата не са се променили много от 2007 г. насам, а може би са станали и по-лоши.

Според кмета, всеки може да си направи извода, има ли страх сред работниците, след като никой не смее да говори за условията на труд с журналистите и с ръководните органи. „ В момента тече една кампания от страна на ръководството, в лицето на управителя на мината, Валери Манов, че аз настоявам мината да бъде закрита, а това не е вярно. Оставам с впечатлението, че него го интересува само едно – да си запази ръководния пост в мината, без значение, че загиват хора”, допълни кметът и продължи, че силно се надява, че ще има наказани за трагичния инцидент.

#Апостол Апостолов #Валери Манов #Христо Младенов #Асен Стойнев #Иван Лазаров #Николай Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"