Пожари изпепелиха гори в Турция

Пожари изпепелиха гори в Турция
Участващи в гасенето на пожара горски служители и кореспондент на Анадолската агенция са останали сред пламъците и много трудно са били спасени, отбелязва NTV. Снимка: treehugger.com
A A+ A++ A

Огромни горски пожари нанесоха значителни щети в Турция, като обширни горски площи са напълно изпепелени, съобщава телевизия NTV, цитира „Фокус“.

След продължителна борба с огнената стихия пожарите са били погасени.

През изминалото денонощие противопожарни екипи и специализирани самолети и хеликоптери са гасили пожари в провинциите Анкара, Анталия, Чанаккале и Мугла.

В Анкара се е подпалила горска площ на Средниоизточния технически университет. Сухата трева и вятърът станали причина огънят бързо да се разрасне. В гасенето на пожара се включили 15 противопожарни автомобили от Голяма община Анкара, привлечени са били специализирани хеликоптери за гасене на пожари от други провинции.

Пожарът е овладян в рамките на два часа. Двама пожарникари са били обгазени, а 10 декара гори са напълно изпепелени.

В Анталия е възникнал пожар в горска местност в околия Манавгат.

За гасенето му са привлечени 3 вертолета, 15 тежки пътни машини и около 100 горски служители. Помощ са оказали и местни граждани с подръчни средства, когато огънят достигнал техните къщи. Най-близките до пожара къщи са били опразнени като предпазна мярка, но пет са изгоряли напълно. В района са изпратени и линейки. След продължителна борба огънят е потушен. Унищожени са около 5 хектара борови гори.

В Чанаккале пожарите обхванаха историческият Национален парк. Първи опити за гасенето на пожара са направили местни военни от състава на 32-ра зенитна батарея. След намесата на екипи на противопожарната служба и един вертолет пожарът е бил овладян. Обгазен е един вонен, на когото е била оказана първа помощ от лекарски екип. Предполага се, че причината за пожара е изстрелян куршум, уцелил електропровод с високо напрежение.

За гасенето на пожар в Мугла в горски район в околия Милас са били привлечени специализиран самолет, 10 тежки пътни машини и около 80 горски служители, които овладяли бедствието след продължителна борба. Изпепелени са около пет декара гори.

Участващи в гасенето на пожара горски служители и кореспондент на Анадолската агенция са останали сред пламъците и много трудно са били спасени, отбелязва NTV.

#Турция #пожари #Анкара #Мугла #Анталия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"