Шарапова е спечелила 29 млн. долара за година

Шарапова е спечелила 29 млн. долара за година
Мария Шарапова e най-богата сред знаменитите руснаци, защото е припечелила 29 млн. долара за година. Снимка: АП
A A+ A++ A

Мария Шарапова e най-богата сред знаменитите руснаци, защото е припечелила 29 млн. долара за година.

Световната тенисистка, която е гадже на нашата гордост Григор Димитров, е под номер едно на най-авторитетното бизнес издание в света - списание „Форбс“.

Красавицата оглавява тазгодишния списък от 50 души, който е изготвен по три критерия. Първият е спечелени пари в периода 1 юни 2012 г. - 31 май 2013 година, вторият - присъствие в печатни издания, и третият - брой задаване на името в руската търсачка „Яндес“.

Интересното е, че през своята досегашна кариера Маша е спечелила за година повече от бизнес, отколкото на корта. Размахвайки ракетата, е регистрирала 27 млн. долара. Заедно с приходите от реклама и успешно направените инвестиции обаче русата фурия притежава над 210 млн. долара за всички години в големия тенис.

Руското издание припомня, че Шарапова е лице на известни световни брандове - „Евиан“, „Самсунг“, „Хед“, „Порше“. Неслучайно подари такава кола и на изгората си Гришо. Доходите от спонсорските контракти на Маша се оценяват на общо 23 млн. долара. Максималният е с американците от „Найк“ - за 70 млн. долара за срок от 8 години.

А от 2013 Маша има и собствена марка дъвки и бонбони Sugarpova. Същевременно благотворителната фондация „Мария Шарапова“ подкрепя младежите в зоните, пострадали от аварията в Чернобил. Втората позиция в класацията е за попмузиканта Григорий Лепс, а третата - за Валерий Гергиев, главен диригент на Мариинския театър в Санкт Петербург и на Лондонския симфоничен оркестър.

Любопитното е, че тази година извън първата десетка е Алла Пугачова, която е 11-а с нейните едва 2,5 млн. заработени долара. През 2012 примата на руската музика обаче бе 3-та с приходи от 8,3 млн. долара. Бившият й съпруг Филип Киркоров е отново четвърти с 9,5 млн., но пък с далеч по-малко търсения в „Яндекс“.

#Шарапова #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »