Подпалиха яхтата на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров

Подпалиха яхтата на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров
Яхта, собственост на фирма на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, е изгоряла в Несебър, научи „24 часа“.
A A+ A++ A

Яхта, собственост на фирма на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, е изгоряла в Несебър, научи „24 часа“.

От полицията потвърдиха за инцидент, при който са опожарени общо 4 моторни яхти на пристанището на Националната ветроходна база в морския град. По данни на МВР пожарът е лумнал около 4,34 ч на 24 юли. Четирите яхти са се намирали във водата на 50-ина метра от централния портал и фургона на пазача.

Огънят е тръгнал от първата яхта, но заради силния вятър пламъците са се разпространили и върху другите три плавателни съда. Три от лодките са изгорели напълно, а крайната дясна е с обгорял корпус, уточни полицията. Тя обаче била най-скъпата, собственост на руски бизнесмен.

При огледа до щурвала на една от яхтите са открити обгорял вестник и 10-литрова туба със запалителна течност. По данни на полицията този плавателен съд е собственост на фирма „София Моторс“, а останалите три са на фирмите „Аква спорт“ ООД - Балчик, „Елеонора транс“ - София, и на руски гражданин.

Именно в „Елеонора транс“ един от собствениците е Емил Димитров, а другите двама са майка му Елеонора и хотелиерът от Слънчев бряг Славян Теофилов, установи проверка в системата „Дакси“. „Моята лодка е атакувана умишлено, не тази на „София Моторс“, каза пред „24 часа“ Георги Тодоров от Балчик, собственик на фирма „Аква спорт“.

Съсобственикът на „София Моторс“ Георги Рочков също отрече неговата моторница да е подпалена умишлено. И двамата предприемачи се занимават с предлагане в Слънчев бряг на парасейлинг - полет с парашут, теглен от лодка.

„Нямам съмнение, че атаката е към мен и е свързана с парасейлинга. Още в началото на сезона получих заплахи, че ако не се махна от Слънчев бряг, нещата ще се оправят по друг начин“, заяви Тодоров. Той бил наясно откъде идвала заплахата. Тодоров е вносител на лодки за парасейлинг, в нощта на палежа имал още три на същото пристанище, но те са непокътнати.

#яхта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"