Русенски митничари заловиха 2,5 кг контрабандно злато в турски тир

Русенски митничари заловиха 2,5 кг контрабандно злато в турски тир
Снимка: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

Инспектори от Митница – Русе, заловиха два килограма и половина златни накити, контрабандно пътуващи от Турция през България за Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Стоката е била укрита на 8 различни места в турски ТИР, който официално превозвал платове към Германия. Камионът се явил на трасе „изход“ на ГКПП - Дунав мост, около 16.00 часа в сряда. Инспекторите го насочили за проверка в митничарското хале на граничния пункт. Преди проверката водачът С. Х. декларирал, че не пренася валутни ценности и други вещи и предмети над разрешените за лично ползване лимити.

Митничарите проверили шофьорската кабина и се натъкнали първоначално на два пакета, облепени с черно тиксо, които били прикрити в хартиени пликове за документи. Отворили ги в присъствието на шофьора и установили, че съдържат накити от жълт метал. С. Х. признал, че това са изделия от злато, които трябвало да пренесе до Германия.

При последвало допълнително щателно претърсване в присъствието на дознател от Митница – Русе, са открити още 6 пакета със злато, укрити в различни фабрични кухини и дори в аптечката на превозното средство. Извикан е експерт, който проверил изделията и потвърдил, че става дума за злато, а общото тегло на откритите 8 пакета с накити е 2500 грама.

Ценната стока е иззета и по случая е образувано дознание. Стойността на златните накити е приблизително за около 1 млн. лева.

#злато #контрабанда #митница #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"