Хотелски комплекси в Банско се оплакват от водоснабдяването

Хотелски комплекси в Банско се оплакват от водоснабдяването
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко хотелски комплекса в Банско страдат от проблеми с водоснабдяването, съобщи мениджърът на един от тях.

Хотелите, които са засегнати от проблема, са „Сейнт Джон Хил“, „Сейнт Джонс Парк“, „Св. Иван Спа“ и „Св. Иван Рилски“, обясни Кевин Бедоу, мениджър на „Сейнт Джон Хил“ в Банско в писмо до редакцията на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg.

Според британеца местното ВиК е реагирало на оплакванията във връзка с режима на водата, който започнал в края на 2011 г., с настояването, че хотелските комплекси сами били длъжни да инсталират помпи, които да осигурят водоподаването до тях.

„Ако ВиК ни взема пари за водата, не е ли тяхно задължение да инсталират съответните съоръжения“, пита британецът и уточнява, че разговорите с кмета на Банско във връзка с проблема все още не са довели до резултат.

Според персонала на хотел „Сейнт Джон Хил“, който посреща гости от 2011 г., водоподаване до хотелския и жилищния комплекс има само сутрин и вечер.

Оригиналното писмо на Кевин Бедоу до редакцията на Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency), най-голямата българска англоезична медия, можете да прочетете ТУК (на английски)

#Банско #курорт #режим на водата #ски курорт #хотели #хотелиери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"