Кралското бебе се казва Джордж

Кралското бебе се казва Джордж
Негово кралско височество Джордж, принц на Кеймбридж, е пълната титла на бебето на принц Уилям и Кейт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Негово кралско височество Джордж, принц на Кеймбридж, е пълната титла на бебето на принц Уилям и Кейт и трети наследник по пряка линия на британската корона. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж нарекоха сина си Джордж Александър Луи, се казва в съобщение от двореца Кензингтън.

Предполага се, че Кралицата е научила името на принц Джордж, когато го е видяла за първи път в сряда. Семейството се намира в дома на семейство Мидълтън в Бъкълбъри, Бъркшир, след като прекараха нощта в Кензингтън, пише Стандартнюз.

Джордж беше най-фаворизираното първо име за малкия принц и при букмейкърите. Очакваше се херцогът и херцогинята да изберат традиционно кралско име за сина си. Кралските бебета обикновено носят исторически имена, които се предават през поколенията.

В историята на Великобритания е имало шестима крале на име Джордж, включително бащата на кралица Елизабет II, въпреки че семейството му го наричаше Бърти.

Знатната двойка избра името доста бързо в сравнение с предишни кралски бебета. Седмица измина, докато обявят името на новородения принц Уилям през 1982 г., а цял месец след раждането поданиците чакаха да научат името на принц Чарлз през 1948 г.

#Джордж #Уилям #Кейт #Кеймбридж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"