МВР издирва двама, свързани с атентата в Сарафово

МВР издирва двама, свързани с атентата в Сарафово
Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан Снимки: МВР
A A+ A++ A

Българските власти продължават работата си по разследването на терористичния акт на летище Сарафово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Година след бомбения атентат срещу автобус с израелски туристи, вследствие на който загубиха живота си петима израелски и един български гражданин, властите молят обществеността за съдействие по отношение на две лица, за които се предполага, че са свързани с атентата.

Двамата са идентифицирани като Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 5 ноември 1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22 март 1988 г., канадски гражданин.

В периода 28 юни – 18 юли 2012 г. те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, к.к. Слънчев бряг и с. Равда.

Разследващите органи подозират, че горепосочените са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности.

През юли 2012 г. FARAH е наел в с. Равда лек автомобил „Рено Клио“ с ДКН: A9027KT.
Умоляват се всички, които разполагат с информация за лицата, да се обадят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

#Летище Сарафово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай