ДПС: Плевнелиев игнорира мюсюлманите

ДПС: Плевнелиев игнорира мюсюлманите
Лютви Местан (дясно) и Михаил Миков (ляво) на церемонията по полагане на клетва на новата президентска двойка на 19 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на първото си слово в парламента новоизбраният президент Росен Плевнелиев се обърна, както му е редът, към главата на Българската православна църква, но пропусна главите на останалите вероизповедания.

Това коментираха депутатите от ДПС след церемонията по полагане на клетва на президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

„След закономерното дължимо обръщение към главата на Българската православна църква патриарх Максим с „Ваше Светейшество“, Плевнелиев не се обърна и към главите на останалите вероизповедания. Останахме с впечатление, че това е неволен пропуск или пропуск на неговия протокол“, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

В контраст на това пренебрегване на някои от разпространените в страната вероизповедания, Плевнелиев е успял да остави впечатлението, дори у опозицията, че основната цел на неговия мандат ще бъде обединението на българския народ.

„Създаде се впечатление, че редица от целите, които постави новоизбраният държавен глава в своята програмна реч, по-скоро се разполагат в компетенциите на изпълнителната власт“, каза Местан.

Създаде впечатление, че президентът даде заявка, че би предложил програма, с която би запълнил дефицитите на стратегическо мислене от страна на изпълнителната власт, добави зам.-председателят на ДПС.

„Нас ни впечатли категоричната му заявка, че ще остане верен на конституционното си задължение да бъде обединител на нацията, да бъде президент на всички български граждани“, каза още той.

#Лютви Местан #ДПС #Росен Плевнелиев #президент #патриарх Максим #Българската православна църква #вероизповедания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"