Лукойл отрече за преговори с ЦСКА

Лукойл отрече за преговори с ЦСКА
A A+ A++ A

От ръководството на Лукойл изпратиха официално писмо до медиите, в което категорично се отричат преговори за спонсортсво с ЦСКА.

В медийното пространство се излязоха спекулации, че "армейците" са в много напреднала фаза на преговори с руската компания, но от Лукойл отрекоха подобно нещо.

Публикуваме текстът на изявлението:

"Във връзка с постъпили запитвания от страна на редица медии, пресслужбата на "ЛУКОЙЛ-България"ЕООД е упълномощена да съобщи, че ръководството на дружеството не е провеждало срещи и разговори с ръководството или собствениците на футболния клуб ЦСКА и не води преговори за финансово подпомагане на клуба.

Вече над десет години "ЛУКОЙЛ-България" развива последователна и сериозна политика на подкрепа на българския професионален и масов спорт. В областта на колективните спортове, тя е концентрирана върху два от тях – баскетбол и волейбол. Широко известни са успехите, постигнати от баскетболния отбор на "ЛУКОЙЛ-Академик" – мъже, национален шампион за 11-ти пореден път и общо за 23-ти път в историята си, както и на баскетболен клуб "Нефтохимик 2010"-жени и волейболен клуб "Нефтохимик" – мъже. Дружеството подпомага също дейността на детско-юношеската баскетболна школа на БПК "Академик". Извън това, програмата за подпомагане на спорта на "ЛУКОЙЛ-България" не предвижда финансова подкрепа на други колективни спортове, освен спонсориране в рамките на възможното на отделни спортни прояви и състезания".

#Лукойл #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »