Цветлин Йовчев: Бяхме свидетели на опит за погром

Цветлин Йовчев: Бяхме свидетели на опит за погром
Вътрешният министър обясни, че опитът за извеждане на обсадените в парламента е бил и негово решение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което се случи вчера при сградата на Народното събрание, беше опит за погром, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Ще проверяваме всички записи от камерите, за да видим кой е мятал камъни по народните представители и по полицията. За да се стигне до това, се случи, че мирни граждани бяха притиснати и пресирани към полицейски кордон. За щастие нямаме сериозно пострадали хора. Имаше много провокации към полицията, на които, мисля, че служителите реагираха по най-адекватния начин. Ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени“, коментира Йовчев пред Би Ти Ви.

Той обясни, че ако събитията от изминалата нощ се повторят и нарасне напрежението в обществото, ситуацията ще стане много рискова.

„Вчера видяхме, че сред протестиращите имаше такива, които не правят разлика кой се изправя пред тях – дали народен представител, дали журналист, дали обикновен гражданин“, посочи Йовчев.

Вътрешният министър обясни, че опитът за извеждане на обсадените в парламента е бил и негово решение.

„Те са български граждани и никой няма право да ограничава движението им. Според действащото законодателство полицейските служители имат право да използват по-строги мерки при нарушение на полицейските разпоредби. Жалко е, че допускаме да се стигне до тях, обществото да е поляризирано“, допълни той.

#Цветлин Йовчев #Йовчев #Народно събрание #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »