Нова дирекция в НАП ще контролира движението на стоки с висок фискален риск

Нова дирекция в НАП ще контролира движението на стоки с висок фискален риск
Служителите от новата дирекция към НАП ще бъдат разпределени в мобилни групи и регионални екипи за фискален контрол. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Специализирана дирекция „Фискален контрол“ в Централното управление на НАП ще осъществява контрол върху движението на всички стоки с висок фискален риск в страната, с изключение на стоките под митнически режим на държавата, съобщи заместник-министърът на финансите Людмила Петкова при представяне на резултатите от изпълнението на мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса, повишаване на събираемостта на приходите и подобряване дейността на приходните агенции, съобщиха от финансовото ведомство.

Петкова заяви, че новата структура се създава в рамките на разработена концепция, чиято цел е предотвратяване на фактическите кражби на ДДС чрез фискален контрол при превозването на стоките, най-често използвани в схеми за измами с данък върху добавената стойност (ДДС) и идентифицирани от приходната администрация като рискови.

Заместник-министър Петкова уточни, че на контрол подлежат всички доставки на стоки и всяко движение на тези стоки ще бъде въвеждано в електронен регистър „Фискален контрол“ към НАП.

Стана ясно, че служителите от новата дирекция към НАП ще бъдат разпределени в мобилни групи и регионални екипи за фискален контрол. Те ще действат основно на фискалните контролни пунктове, организирани в непосредствена близост с ГКПП с Гърция и Румъния.

#Людмила Петкова #НАП #ДДС #ГКПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"