Вече са ясни приоритетите за новия програмен период на ОПРСР

Вече са ясни приоритетите за новия програмен период на ОПРСР
Според заместник-министър Явор Гечев в новия програмен период ще се работи по конкретни приоритети като зеленчукопроизводство, животновъдство, производство на плодове и десертно грозде, пчеларство и билкарство. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„За две седмици успяхме да направим анализ и да изведем основните приоритети за новия програмен период 2014-2020 г.“ по Оперативна програма за развитие на селските райони (ОПРСР), заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на среща с Михаил Думитру, директор на дирекция „Програми за развитие на селските райони“ към ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на ЕК в Брюксел, съобщиха от МЗХ.

По думите на Гечев в новия програмен период ще се работи по конкретни приоритети като зеленчукопроизводство, животновъдство, производство на плодове и десертно грозде, пчеларство и билкарство.

Той определи като акцент изграждането на напоителни системи и съоръжения, които ще бъдат в основната на интензивното земеделие.

„Чрез партньорство с Европейската комисия се търсят възможности за преструктурирането на средства, които вместо да бъдат загубени, още в рамките на тази програма да отидат за реконструкцията на основни магистрални съоръжения за доставяне на поливна вода и за някои екологични мерки“, отбеляза Гечев и допълни, че по тази линия ще се търсят и допълнителни средства за „млечните“ ферми, които да могат да отговорят на европейските стандарти за постигане на изисквания за качество на кравето мляко и успешното им категоризиране в първа категория млечни ферми.

#Явор Гечев #Брюксел #ферми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници