Разделят поравно парите от ОП „Транспорт” между железниците и пътищата

Разделят поравно парите от ОП „Транспорт” между железниците и пътищата
Десислава Терзиева официално откри участъка от Долна Диканя до пътен възел Дупница-север от Лот 1 на магистрала „Струма” Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В програмния период 2014-2020 получените средства по Оперативна програма „Транспорт“ ще бъдат разделени: 50% за железопътната инфраструктура и 50% за пътната. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която днес официално откри участъка от Долна Диканя до пътен възел Дупница-север от Лот 1 на магистрала „Струма“, предаде агенция „Фокус“.

Това означава, че парите ще бъдат равно разпределени между пътища и железопътен транспорт.

„Един от приоритетите на Европейски съюз е развитието на железопътния транспорт“, допълни тя. Според Терзиева приоритетите на правителство са продължаване на изграждането на инфраструктурата. „Аз съм експерт и съм за това – да подобря работата в министерството, да развиваме повече и повече инфраструктурата в България“, каза още министър Десилава Терзиева.

Лот 2 „Дупница - Благоевград“ от магистрала „Струма“ все още няма разрешително за строеж, добави Терзиева. Чакаме да бъде обнародван в Държавен вестник законът за устройство на територията, промени в който се наложиха във връзка с новото Министерство за инвестиционно проектиране, обясни Терзиева.

Според промените в този закон министърът на регионалното развитие трябва да подписва строителни разрешителни за големите инфраструктурни обекти. Документацията е подготвена и ако днес законът бъде обнародван, още утре подписвам разрешителното за строеж, каза още Терзиева.

#транспорт #Оперативна програма #пътища #железници #средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници