От тази сутрин на нулевия лот на магистрала „Струма” разрешената скорост вече е 120 км/ч.

От тази сутрин на нулевия лот на магистрала „Струма” разрешената скорост вече е 120 км/ч.
A A+ A++ A

От тази сутрин на нулевия лот на автомагистрала „Струма“ скоростта от 90 км/ч вече е 120 км/ч. Това каза пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде агенция „Фокус“.

За нас беше голям успех – да вдигнем скоростта от 90 км/ч на 120 км/ч, съвместно с „Пътна полиция“. Специално благодаря на колегите от Перник, че хората ще могат да се движат с нормална скорост по магистралата, каза инж. Лазаров. 

Инж. Лазаров допълни, че вече са поставени пътните знаци, които показват новото ограничение на скоростта от 120 км/ч. На въпрос кога ще се премахне пътният знак за започване на автомобилен път за детелината, той каза, че трябва първо това да отпадне от организацията за движение, която е съгласувана с КАТ. Всичко, което присъства в организацията на движението, не може просто така да бъде премахвано, защото следват санкции, обясни той.

Когато е пускан пътят за експлоатация, е правен акт 15 за двулентов път. Докато не се изчисти явната грешка в кадастралните карти, няма как да се пусне в експлоатация като магистрала. За да се издаде този акт 16, е необходимо съдействие на няколко институции, което е наложено от 90-те години. Затова е толкова сложно премахването на подобни грешки, каза инж. Лазар Лазаров.

При км 305+220 на автомагистрала „Струма“, преди Долна Диканя, се състоя тържествената церемония по пускането в експлоатация на участъка от Долна Диканя до пътен възел „Дупница-север” от Лот 1 на магистрала „Струма“. Отслужен беше водосвет.

#магистрала "Струма"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"