Българските сумисти с победи в един ден

Българските сумисти с победи в един ден
Деветия си успех в маратона Калоян записа в схватка срещу 21-годишния японец Такаясу, като го избута извън пределите на дохьото с техниката „ошидаши“. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Калоян Махлянов–Котоошу и Даниел Иванов–Аоияма се поздравиха с победи на 12-ия ден на супертурнира „Хацу башьо“ в токийския дворец „Кокугикан“.

Деветия си успех в маратона Калоян записа в схватка срещу 21-годишния японец Такаясу, като го избута извън пределите на дохьото с техниката „ошидаши“, предаде БГНЕС.

Даниел пък фиксира четвърта бяла точка, избутвайки маегашира Дайдо от глинения кръг с най-разпространената хватка „йорикири“.

Кисеносато днес не успя да спре победния ход на Баруто и естонският исполин остава без загуба и с отлични шансове да завоюва Купата на Императора след днешната втора загуба на фаворита Хакухо на „Хацу башьо“.

Белият феникс не успя да се противопостави на монголския си сънародник Харумафуджи и записа втора черна точка.

Калоян Махлянов, който е с баланс 9 победи и 3 поражения, може да улесни още задачата на Баруто, ако утре успее да пребори единствения действащ йокодзуна Хакухо (10-2).

Борецът от село Джулюница надви за последно Великия шампион през май 2009 г., след което загуби 12 поредни срещи с него.

#сумо #Токио #Даниел Иванов–Аоияма #Калоян Махлянов–Котоошу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »