Холандският външен министър приветства решението за военното крило на „Хизбула“

Холандският външен министър приветства решението за военното крило на „Хизбула“
A A+ A++ A

Външните министри от ЕС днес решиха да включат военното крило на „Хизбула“ в европейския списък на терористичните организации. Холандският външен министър Франс Тимерманс приветства решението, като заяви, че е добре нещата да бъдат наричани с истинските им имена, предаде АФП.

„Хубаво е, че ЕС реши да нарече „Хизбула“ с истинското й име – терористична организация“, заяви Тимерманс в свое комюнике. „Днес преминахме един важен етап, като санкционирахме военното крило, замразявайки активите му и възпрепятствайки финансирането му, а по този начин и капацитета му за действие“, заяви още холандският дипломат, цитиран от агенция „Фокус“.

Решението на министрите представлява политическо споразумение, което трябва да придобие юридическа форма, за да влезе в сила. То почива на доказателства, че военното крило на „Хизбула“ е свързано с терористични актове, извършени на европейска територия. Става въпрос най-вече за атентата в Бургас, при който на 18 юли 2012 година загинаха петима израелски туристи и един българин.

#Хизбула #ЕС #терористична организация #списък #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници