Филип Златанов обжалва отстраняването си

Филип Златанов обжалва отстраняването си
Златанов твърдеше, че от неговите „драсканици“ не може да се направи предположение, че е извършил престъпление. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Филип Златанов обжалва решението на съда да го отстрани от длъжност като председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
Според съдебния състав е възможно, ако Златанов остане председател на комисията, да окаже въздействие на останалите служители и да създаде пречки за бъдещото събиране на доказателства по делото.


Съдът подчерта, че Златанов е привлечен като обвиняем за престъпление по служба, престъпление, което е не само умишлено и от общ характер, но и се води тежко, тъй като се наказва с до 8 години лишаване от свобода.


Пред съда Златанов твърдеше, че от неговите „драсканици“ не може да се направи предположение, че е извършил престъпление.


Златанов обясни съдържанието на тефтерчето си с думите, че това са негови „бележки“, и каза, че е забравил какво означават инициалите, записани вътре. На въпрос какво означава някой да бъде „ударен“, Златанов обясни: „Да бъде установен конфликт на интереси, може би“.

#Филип Златанов #доказателства #конфликт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"