Плевнелиев се закле като президент на България

Плевнелиев се закле като президент на България
Избраният за президент на България Росен Плевнелиев и за вицепрезидент Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 10.05 в четвъртък, 19 януари, новоизбраните президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание.

След това Плевнелиев целуна кръста в ръката на главата на Българската православна църква патриарх Максим и подписа клетвения лист.

На церемонията присъстваха президентът Георги Първанов, който приключва втория си мандат, премиерът Бойко Борисов и министрите, както и главата на Българската православна църква патриарх Максим.

Преди това председателят на Народното събрание Цецка Цачева прочете решението на ЦИК, с което Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се обявяват за избрани за президент и вицепрезидент на страната.

В неделя е церемонията по сдаването на властта от досегашния държавен глава Георги Първанов и приемането на поста от Росен Плевнелиев. На 22 януари Плевнелиев ще приеме строя пред Паметника на Незнайния войн.

Росен Плевнелиев е четвъртият демократично избран президент на Република България.

#Росен Плевнелиев #Георги Първанов #Президент на България #ГЕРБ #Ангел Марин #Маргарита Попова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »