Българска църковна делегация заминава за Русия

Българска църковна делегация заминава за Русия
Патриарх Неофит и свещенослужители от Светия синод заминават в Русия по повод 1025-годишнината от покръстването на страната. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Българска църковна делегация ще вземе участие в тържествата по случай 1025-годишнината от покръстването на Русия. По решение на Светия синод на Бьлгарската православна църква официална българска църковна делегация, начело с българския патриарх Неофит, ще вземе участие в тържествата.

Посещението е по покана на руския патриарх Кирил и ще продължи от 23 до 30 юли 2013 г. Патриарх Неофит ще бъде придружен от Стобийски епископ Наум – главен секретар на Светия синод на Българската православна църква, и служители от Светия синод.

Патриарх Неофит ще вземе участие в Празничната св. литургия в храма „Христос Спасител“ в Москва и в официалния прием в Трапезната палата при храма. Той ще участва и в Молебена на Владимирская горка в Киев и в Божествена св. литургия пред Успенския събор на Киево-Печорската лавра.

 

В рамките на визитата си патриарх Неофит ще положи основния камък на храм „Св. Киприан“, който ще бъде въздигнат в Руската столица. В програмата на празненствата са предвидени срещи с Руския патриарх Кирил и с представители на делегациите на Поместните православни църкви, както и с президентите на Руската федерация и на Украйна.

#патриарх Неофит #патриарх Кирил #Стобийски епископ Наум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »